Om förlaget

Belsebok är Sveriges största och förmodligen enda litterära förlag inom genren erotisk horror. Utgivningen har sedan starten utmärkts av en viss enkelspårighet: Böcker som gör dig styv av skräck. Romaner, lyrik, memoarer, biografier, essäer, reseskildringar, kok- och faktaböcker; allt präglas av temat skräck och erotik.

Belsebok grundades som en ren garageverksamhet 1975. Avsikten var att generera tillräckligt hög avkastning för att grundarna skulle kunna ägna sig åt annat. Idag, 35 år senare, präglas verksamheten fortfarande av bokutgivning och skuldsanering, nu på adressen Belsebok, poste restante, Lund.

Den första bok som gavs ut var Göran Marenghs Förskäraren. För närvarande utkommer ca 54 nya böcker varje år, varav de flesta som pocket eller talbok på VHS. Samtliga titlar författade och inlästa av Göran Marengh.

Under ledning av Frank P Lerner, en av grundarna och förlagets mångårige chef och förläggare, på mödernet eventuellt släkt med 1917 års Nobelpristagare i litteratur, har verksamheten genom åren vidgats genom upprättandet av nya säljkanaler till den bokälskande allmänheten. Idag kan man finna Göran Marenghs böcker hos såväl fiskhandlare och tobakister som på loppisar och mindre färjeterminaler.

Högaktuellt.

poster

Köp biljetter här!

Ord från cyberjaget.

Gör rätt för dig.

Att besöka denna hemsida kostar egentligen 20 kr. Kontakta Frank P Lerner på Facebook för att ta reda på hur du enklast kan betala och på så vis bidra till förlagets fortlevnad.

Märk väl att en betalning låter dig besöka sidan hela 21 gånger!

(Specialerbjudande. Normalt 20 besök.)

Senaste boken.

bannlust

Bannlust

Marie St Clair, en sexig nunna/sjuksköterska i 1400-talets Normandie, upptäcker att hennes unge konfirmand Maurice de Grandboef både vill äta oblaten och ha den kvar...

Läs mer

Press.

Nederjagsensemblen fulltalig

Den unga (kvinnliga) talangen Linn B Mannheimer värvades till att skådespela i Göran Marenghs Nederjag.

Läs mer